02 sxt auto

Questions about axles, transmissions, differentials, pretty much anything that connects the engine to the wheels, this is the place for those questions.
Post Reply
Ramroid
2GN Member
Posts: 428
Joined: Wed Feb 22, 2012 1:24 am
Location: Kentucky

02 sxt auto

Post by Ramroid » Tue Nov 25, 2014 4:31 am

Something odd just happened. Started the car, let it warm up a little before i could go to the store. Put it into reverse, backed up, shifted into drive, wouldnt go into gear. Ok then, put it in pack, shifted back to drive, it went into gear(three point turn, so it did the same to reverse the next time). First time ive ever had an issue like this, input shaft being all dodge like and messing up? or could it be because it was 17 degrees outside? lol

occasional demons
Junior Admin
Posts: 19429
Joined: Thu May 03, 2007 12:14 pm
Location: Ashland Ohio

Post by occasional demons » Tue Nov 25, 2014 7:35 am

Solenoid pack could be beginning to stick. The cold probably didn't help. Or the clutch pack piston seals are beginning to leak.
Bill
dblsg wrote:ya'll a bunch of post whores
epic

2001 Neon ES MTX with '02 R/T PCM
Help support 2GN!

Ramroid
2GN Member
Posts: 428
Joined: Wed Feb 22, 2012 1:24 am
Location: Kentucky

Post by Ramroid » Tue Nov 25, 2014 8:48 am

occasional demons wrote:Solenoid pack could be beginning to stick. The cold probably didn't help. Or the clutch pack piston seals are beginning to leak.
In other words, get the black SRT on Craigslist i've been eye balling. Sounds good!

On a related note, didn't do it this morning when i ran to the store. Might be intermittent, hasn't happened before, so i'll keep note of it.

Ramroid
2GN Member
Posts: 428
Joined: Wed Feb 22, 2012 1:24 am
Location: Kentucky

Post by Ramroid » Wed Nov 26, 2014 9:31 am

Ok, it did it again this morning, then threw a CEL. ill scan it later

Post Reply

Return to “Drivetrain”