sidepipe87: A few overdue updates

Do you have a project going or will you be starting a project here very soon and just want to keep a log of everything you and when? Share with everyone every step of the way what sort of progress you are making on your project.
User avatar
MyNeonSaysHi
2GN Veteran
Posts: 11608
Joined: Mon May 23, 2005 8:46 pm
Location: Kansas

Post by MyNeonSaysHi » Wed Aug 29, 2012 4:56 pm

I ran my car without the redline hooked up for over a year on PCM controlled boost with no issues.

08 Acura TL-S
05 Neon SRT-4

User avatar
JeffM
2GN Member
Posts: 3588
Joined: Tue Nov 04, 2008 8:02 pm
Location: Vermont

Post by JeffM » Wed Aug 29, 2012 5:46 pm

Ryan, that WGA is an S3 style actuator. S3 WGA arms are bent, stock turbo WGA arms are straight.

As for the fuel level: it could be the canister is clocked wrong, the float arm/sensor could be bent, or the sensor may just be worn out. You could attempt to rotate the canister and see if the level changes. That would also let you know if the sensor/arm is fubard. There also was a post over on SRTforums that said using some Techron Fuel Additive may help clean the sensor. Worked for one guy, might be worth a shot.
Image

LilSparkPlug
2GN Veteran
Posts: 12206
Joined: Thu Jan 10, 2008 4:49 pm
Location: RI

Post by LilSparkPlug » Wed Aug 29, 2012 6:23 pm

MyNeonSaysHi wrote:I ran my car without the redline hooked up for over a year on PCM controlled boost with no issues.
On S3? I'm surprised, you might be one of the only ones to get away with it. It almost always blows a map/tip correlation code. You can run it on an S1 computer without issues though.
JeffM wrote:Ryan, that WGA is an S3 style actuator. S3 WGA arms are bent, stock turbo WGA arms are straight.
Mopar stage 2 WGAs are bent also.[/quote]

User avatar
JeffM
2GN Member
Posts: 3588
Joined: Tue Nov 04, 2008 8:02 pm
Location: Vermont

Post by JeffM » Wed Aug 29, 2012 6:57 pm

Well butter my biscuit. It is. :oops:
Image

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Thu Sep 06, 2012 12:11 pm

Ok, so yellow car...

I took the brass plug out of the hardpipe, tapped the hole to fit a brass fitting and ran a vac line to the solenoid to replicate the red line. When I started the car up I was greeted by a long crank time, car is running very rich, and above ~2000 RPMs it sounds like I have a 2 step like it's cutting fuel... I have to assume the car is in limp mode? I got a CEL for p0123 for the TPS sensor now in addition to the TIP code which didn't go away. I don't see the wiring being broken, but it's possible I broke it somewhere when wrestling the pressed in IAT sensor out of the hardpipe. I order a TPS and IAC rewire kit so I'll redo the connectors when they come in and see if that solves the problem. I also ordered an o2 sensor to replace the missing downstream o2 to fix the p0038 I'm throwing. This car is a hot mess right now.

Here is the short-list for the car:

*solid motor mounts... sell Deyeme filled mounts
*new LCA bushings
*install catch can
*black/yellow SRT nostril badge
*AC recharge
*new serpentine belt
*install Alpine HU/buy fit kit/wiring harness
*install downstream o2 sensor
*rewire TPS
*rewire IAC
*fix TIP p1105 issue
*clean up vac lines
*clean up HID hack wiring
*unroll lip
*fix pass side seat recliner
*patch small hole in firewall
*re-tap headlight bolt holes/new headlight bolts/install lights/buy 1/8" sharp drill bits

User avatar
MyNeonSaysHi
2GN Veteran
Posts: 11608
Joined: Mon May 23, 2005 8:46 pm
Location: Kansas

Post by MyNeonSaysHi » Thu Sep 06, 2012 11:37 pm

TPS wires are probably bad. The copper breaks from the inside due to crappy factory wires they used. I mean Mopar made a rewire kit for it for crying out loud.

08 Acura TL-S
05 Neon SRT-4

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Fri Sep 07, 2012 8:52 am

Rewire kit should be here for both connectors today... i hope. I've verified this is problem by jiggling the wires then starting the car. No long crank time, 14.6 a/f... so rewire should solve that issue anyway. FYI - mopar sells repair kits for ALL connectors, not just the ones we have issues with. Didn't know that... my dad who is a Chrysler tech told me. It's good to know.
PM me for your 03+ PCM SKIM/VIN flashing needs. Neon PCMs Plus

User avatar
Dylan-00Blue
2GN Member
Posts: 668
Joined: Tue Apr 07, 2009 10:58 pm
Location: Brighton Ontario CANADA

Post by Dylan-00Blue » Tue Oct 02, 2012 8:42 pm

progress on these cars looks good, I've been sorta following on fb. between you and glasswars its suckered me into buying an e blue srt...

srtjesse
2GN Member
Posts: 2968
Joined: Mon Jan 15, 2007 6:47 pm
Location: sin city baby

Post by srtjesse » Mon Nov 12, 2012 2:52 pm

Nice I really like the way those mirrors came out good job bro
Image

2004 white dodge neon 2.4 DOHC swapped
2004 red dodge neon srt-4 gone :(
2000 flat black plymouth neon 2.0 DOHC swapped gone :(
2002 silver dodge neon parts car R.I.P
2000 green dodge neon parts car R.I.P

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Fri May 17, 2013 6:15 pm

I haven't updated this in a longggggg time, but I also haven't done a ton with this car either besides looking at it sitting in the garage and driving it once or twice. I added an MPx billet oil cap over the winter :lol: I have several more projects in the works for this but have been super busy working on my other car projects, other peoples car projects, and house projects... well I just rolled my rear quarter panels and put some 25mm spacers on to bring the wheels out more flush with the quarter essentially putting them at offset of +10 with a width of 7.5". I also tossed the 3mm spacers on the front that I had on the SRT for the 15"s to clear the brakes for the winter, pushing these out to a +32

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


Just got a painted front fog bumper for the OB daily. Color isn't perfect match, fitment isn't perfect, but for the price of $250 getting a new bumper painted to match a car hundreds of miles away and shipped to me in 2 weeks it's close enough and it has fogs now and isn't goiged to shit. The original one didn't match very well either actually... I hit the honeycomb with trim black paint while I was at it too. I don't have any pics since my iPhone bricked itself on Monday and I lost all my pics... :sad: but I bought a mint set of Vipers which I traded for a mint set of SRT fatboys which are now in the OB.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by sidepipe87 on Sat Mar 30, 2019 1:21 am, edited 1 time in total.

User avatar
speed127
2011 Gold Contributor
Posts: 895
Joined: Mon Jan 11, 2010 6:40 pm
Location: Philly

Post by speed127 » Sat May 18, 2013 11:17 am

where is the "like" button :)
- Custom or Nuthin -
-My SRT4 swap project log-
viewtopic.php?p=923967#923967
-My 2nd gen progress log-
viewtopic.php?t=52665&highlight=
-My 1st gen project log-
http://forums.neons.org/viewtopic.php?f ... 7#p3090897

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Mon May 20, 2013 11:02 pm

The yellow car has been filthy so I decided to give it a bath saturday night. it's actually yellow under all the dirt and soot!

Image

Image

So yesterday I decided to pull the silver car out and give it a bath. I get it all cleaned up, dry it and decide to take it for a spin around the block to get all the water out of the wheels and whatever crevices it's hidden in. I get about 2 streets away and it feels like the clutch is slipping in first gear... brand new ACT street disk. I have a super short maddog so I put it into neutral and back into 1st thinking maybe it wasn't in all the way and keep driving. I speed up a little and it's running like shit. I look down and the CEL is on... Never heard it chime because I was listening to music. I realize the car just isn't revving over like 2200 RPM... ok, limp mode, so why? I limp it home and pull the codes. P0340. CAMSHAFT POSITION SENSOR... that explains the limping. $57 later and I had my dad get me a new CPS and magnet today. Thank god for stupid problems. Apparently she's mad at me :lol:

Image

Image

Image
Last edited by sidepipe87 on Sat Mar 30, 2019 1:21 am, edited 1 time in total.
PM me for your 03+ PCM SKIM/VIN flashing needs. Neon PCMs Plus

User avatar
Danteneon
Former Moderator
Posts: 9591
Joined: Thu Dec 20, 2007 5:13 pm
Location: Manassas, VA

Post by Danteneon » Tue May 21, 2013 10:07 am

I remember our run down 376 years back. I see the under hood shot of the silver car now and think "oh how the tables have turned" :lol:

Looking good as always sir :thumbup:
If I could just figure out how to meld the Outback and the Neon into one car...

Image

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Tue May 21, 2013 12:35 pm

Danteneon wrote:I remember our run down 376 years back. I see the under hood shot of the silver car now and think "oh how the tables have turned" :lol:

Looking good as always sir :thumbup:
:rofl: I'll never forget that. Just wait until the Stage 3 is on there... :twisted:

User avatar
Neon4Life
2009 Silver Contributor
Posts: 4177
Joined: Tue Sep 16, 2008 1:56 pm
Location: Indiana

Post by Neon4Life » Tue May 21, 2013 12:46 pm

you driving the silver one to carlisle..?
Official "I'm Going to Drive My Neon till it Dies" Club #000048

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Tue May 21, 2013 6:08 pm

Neon4Life wrote:you driving the silver one to carlisle..?
Yes I will be.

User avatar
NGCnoproblem
2GN Member
Posts: 866
Joined: Wed May 09, 2012 1:32 am
Location: Buckley, WA

Post by NGCnoproblem » Tue May 21, 2013 10:19 pm

I hopey 2gn comes out as clean as yours wen its done. Looks really good man! Your hood gap looks almost non existent lol
Sorry for Party Rockin
Image

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Tue May 21, 2013 11:30 pm

Thanks man I appreciate it! Yeah, that little hood gap never bothered me lol
PM me for your 03+ PCM SKIM/VIN flashing needs. Neon PCMs Plus

User avatar
Danteneon
Former Moderator
Posts: 9591
Joined: Thu Dec 20, 2007 5:13 pm
Location: Manassas, VA

Post by Danteneon » Wed May 22, 2013 9:05 am

Ask Sean about the hood gap :lol:
If I could just figure out how to meld the Outback and the Neon into one car...

Image

User avatar
TheRandom1
2GN Veteran
Posts: 9938
Joined: Mon Jan 02, 2006 11:17 pm
Location: Chicagoland

Post by TheRandom1 » Wed May 22, 2013 9:06 am

I saw that and groaned already, John.
Image
Danteneon wrote:You doing this swap with your tech level is like asking a squirrel to land a 747.

User avatar
Danteneon
Former Moderator
Posts: 9591
Joined: Thu Dec 20, 2007 5:13 pm
Location: Manassas, VA

Post by Danteneon » Wed May 22, 2013 9:12 am

I knew I could get you out here!
If I could just figure out how to meld the Outback and the Neon into one car...

Image

User avatar
TheRandom1
2GN Veteran
Posts: 9938
Joined: Mon Jan 02, 2006 11:17 pm
Location: Chicagoland

Post by TheRandom1 » Wed May 22, 2013 9:15 am

Oh I lurk, just don't post often. I follow several build threads on here still. Some I forgot about (this one) and some I still enjoy reading.
Image
Danteneon wrote:You doing this swap with your tech level is like asking a squirrel to land a 747.

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Wed May 22, 2013 12:43 pm

I was waiting for Sean to chime in too because I figured out he was subscribed because every time I post an update he's usually the first to respond :lol:
PM me for your 03+ PCM SKIM/VIN flashing needs. Neon PCMs Plus

User avatar
TheRandom1
2GN Veteran
Posts: 9938
Joined: Mon Jan 02, 2006 11:17 pm
Location: Chicagoland

Post by TheRandom1 » Wed May 22, 2013 12:53 pm

I've found my temper is much easier to hold since I stopped posting/visiting regularly. Go figure... :lol:
Image
Danteneon wrote:You doing this swap with your tech level is like asking a squirrel to land a 747.

User avatar
Norse
2GN Member
Posts: 31
Joined: Mon Mar 04, 2013 10:15 am

Post by Norse » Wed May 22, 2013 1:28 pm

Excellent work, Dude. Just Excellent.

Just went over the log (all 67 pages worth)! I must say, I admire the attention to detail and patience you've shown with this car! Just awesome, Dude!

srtjesse
2GN Member
Posts: 2968
Joined: Mon Jan 15, 2007 6:47 pm
Location: sin city baby

Post by srtjesse » Wed May 22, 2013 3:34 pm

Drool
Image

2004 white dodge neon 2.4 DOHC swapped
2004 red dodge neon srt-4 gone :(
2000 flat black plymouth neon 2.0 DOHC swapped gone :(
2002 silver dodge neon parts car R.I.P
2000 green dodge neon parts car R.I.P

User avatar
sidepipe87
2009 Silver Contributor
Posts: 9491
Joined: Fri May 30, 2008 5:35 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact:

Post by sidepipe87 » Wed May 22, 2013 5:22 pm

Norse wrote:Excellent work, Dude. Just Excellent.

Just went over the log (all 67 pages worth)! I must say, I admire the attention to detail and patience you've shown with this car! Just awesome, Dude!
That made my day :smile: it makes it all worth while when the hard work and detail i've tried to put into my cars is noticed and appreciated. Like most i've never had a bunch of money, but i think i've had a decent goal and i'm willing to try anything. If i fail, so be it. At least i can say i gave it my all.

Midnight_Rider
2014 Platinum Contributor
Posts: 8070
Joined: Wed Aug 02, 2006 2:49 am
Location: Indianapolis, IN

Post by Midnight_Rider » Thu May 23, 2013 12:22 am

sidepipe87 wrote:P0340. CAMSHAFT POSITION SENSOR... that explains the limping. $57 later and I had my dad get me a new CPS and magnet today. Thank god for stupid problems. Apparently she's mad at me :lol:
I know the feeling- same thing happened to me after driving back from chipdogg's last Fall. Out of the blue, just like your situation. Lots of good stuff in your thread, very interesting. :thumbup:
Official "I'm Going To Drive My Neon 'til It Dies" Club #10

FAC3L3SS
2GN Veteran
Posts: 6517
Joined: Thu Apr 12, 2007 8:58 pm
Location: NIN

Post by FAC3L3SS » Thu May 08, 2014 1:19 pm

Bump for the impending partout of silver! RIP :(
el. oh. el.

User avatar
TheRandom1
2GN Veteran
Posts: 9938
Joined: Mon Jan 02, 2006 11:17 pm
Location: Chicagoland

Post by TheRandom1 » Thu May 08, 2014 1:32 pm

What happened?
Image
Danteneon wrote:You doing this swap with your tech level is like asking a squirrel to land a 747.

Post Reply

Return to “Progress/Project Log”