Fattycrack's SXTurbo ms help NOW!!!!!!!!!!!

Do you have a project going or will you be starting a project here very soon and just want to keep a log of everything you and when? Share with everyone every step of the way what sort of progress you are making on your project.
fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Thu Jan 10, 2013 1:29 pm

Lol i am using it. Im pretty sure i was over thinking it all and yes i am goin full standalone

also what gm vehicle can i get the clt and iat sensors from??
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Fri Jan 11, 2013 7:23 pm

k well i ordered the sensors from symtech. was cheaper from them and i wouldve had to wait a few days for em from to get shipped to the store anyway. i also have 4 wires that looked to be labled iac. they are not on the wiring diagram unless these are the aux wires. what would these go to?
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Fri Jan 18, 2013 3:24 pm

ohk so those four wires are all labled iac and im wondering what they go to. the iac only has two wires. also wheres the most hidden spot to put the gm iat and clt sensors?
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
NGCnoproblem
2GN Member
Posts: 866
Joined: Wed May 09, 2012 1:32 am
Location: Buckley, WA

Post by NGCnoproblem » Fri Jan 18, 2013 10:34 pm

I made a Bung for the iat in my intercooler piping and the coolant temp needs to t where the oem sensor is at. Can hide both pretty well. Iac is probably intake air controller
Sorry for Party Rockin
Image

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Fri Mar 29, 2013 10:08 pm

weelllll its been a long time since ive posted and here are the updates. i got it all wired in and got the intercooler piping routed, i did the srt bbk on the front but now i need new wheels to fit them....... :banghead: sooo i was wondering if any of u guys wanted to photo shop some rpf1's in gunmetal or some xxr 962's in bronze onto my car for me. this car should be done by now but for the past 2 months ive been working 65hr+ weeks and im also trying to save up for a family trip to mexico soon
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
ejclide
2GN Member
Posts: 523
Joined: Fri May 11, 2007 12:42 am
Location: Dayton, OH

Post by ejclide » Sat Mar 30, 2013 1:10 am

eh, they're just kidnapping and killing people in Mexico, use that money for the car :D
-Eric
"I'm Going to Drive My Neon till it Dies" Promise Breaker
Image
occasional demons wrote:"Official Support Vehicle" Just sayin'

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Mon Apr 15, 2013 9:22 pm

So I started to do some more stuff today. I got a new front bumper and a g35 lip for a grand total of 60 bucks. This is what it looks like as of now Image
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

josh2.slow
2GN Member
Posts: 103
Joined: Sun Sep 16, 2012 7:59 pm

Post by josh2.slow » Tue Apr 16, 2013 11:58 am

is that hard to mod to that bumper?

User avatar
Neon4Life
2009 Silver Contributor
Posts: 4177
Joined: Tue Sep 16, 2008 1:56 pm
Location: Indiana

Post by Neon4Life » Tue Apr 16, 2013 1:21 pm

that lip looks nice. i too ask how much work was needed to make it fit correctly.
Official "I'm Going to Drive My Neon till it Dies" Club #000048

User avatar
NGCnoproblem
2GN Member
Posts: 866
Joined: Wed May 09, 2012 1:32 am
Location: Buckley, WA

Post by NGCnoproblem » Tue Apr 16, 2013 9:40 pm

I've seen it on a srt before, can't wait to see that on your car. Might steel the idea lol
Sorry for Party Rockin
Image

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Wed Apr 17, 2013 1:05 am

it wasnt too hard, i cut a bunch off the bottom of it to make it more flexable and then i centered it on the bumper, the angles lined up almost perfectly, then i had to cut the sides and extend them about 2 or 3 inches to make it to the wheel arch. i have more pics but my computer is being gay and wont let me upload them right now. ill post em up asap tho.
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

josh2.slow
2GN Member
Posts: 103
Joined: Sun Sep 16, 2012 7:59 pm

Post by josh2.slow » Wed Apr 17, 2013 9:31 am

will nice work bro.. that is like 175 new so u got a great deal on it

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Fri Apr 19, 2013 9:59 am

Alright so for what I did to the lip was cut the sides and extended it using the extra material from the bottom of the lip
Image

Then I put some patch screen in to add A little more strenght

Image

Then I used a flexible bumper epoxy to start filling in the gap
Image
Image
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
NGCnoproblem
2GN Member
Posts: 866
Joined: Wed May 09, 2012 1:32 am
Location: Buckley, WA

Post by NGCnoproblem » Fri Apr 19, 2013 11:04 am

That's cool

But u need a pic of it after the patch is done lol
Sorry for Party Rockin
Image

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Tue May 07, 2013 8:52 pm

I need help with my ms. I cant get power to it for some reason.
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Tue May 07, 2013 8:52 pm

I need help with my ms. I cant get power to it for some reason.
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
XxWhiteNeonxX
2GN Member
Posts: 2110
Joined: Sat May 15, 2010 6:23 pm
Location: Pittsburgh, PA

Post by XxWhiteNeonxX » Tue May 07, 2013 11:33 pm

fattycrack wrote:I need help with my ms. I cant get power to it for some reason.
where do you have it wired to ? Do you have a good ground?
Image
Haganracing wrote: Love you Cody, even if you fail in life <3
Leighvi424 wrote:omg cody i think u gave me a woodie :P
2004 dodge neon-300whp and counting

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Wed May 08, 2013 12:47 am

I have it on fuse 11 on the dash fuse panel and the grounds are all in the same spot on that stud where the stock ECU bracket goes. Is that maybe my problem?
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
XxWhiteNeonxX
2GN Member
Posts: 2110
Joined: Sat May 15, 2010 6:23 pm
Location: Pittsburgh, PA

Post by XxWhiteNeonxX » Wed May 08, 2013 7:20 am

fattycrack wrote:I have it on fuse 11 on the dash fuse panel and the grounds are all in the same spot on that stud where the stock ECU bracket goes. Is that maybe my problem?
you need multiple grounds in different locations. Not saying thats your issue, but it may very well be. Is fuse 11 the ign?
Image
Haganracing wrote: Love you Cody, even if you fail in life <3
Leighvi424 wrote:omg cody i think u gave me a woodie :P
2004 dodge neon-300whp and counting

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Wed May 08, 2013 11:54 am

Yes its the ign. I'll check the grounds tonight
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
XxWhiteNeonxX
2GN Member
Posts: 2110
Joined: Sat May 15, 2010 6:23 pm
Location: Pittsburgh, PA

Post by XxWhiteNeonxX » Wed May 08, 2013 3:03 pm

fattycrack wrote:Yes its the ign. I'll check the grounds tonight
let me know the outcome
Image
Haganracing wrote: Love you Cody, even if you fail in life <3
Leighvi424 wrote:omg cody i think u gave me a woodie :P
2004 dodge neon-300whp and counting

User avatar
NGCnoproblem
2GN Member
Posts: 866
Joined: Wed May 09, 2012 1:32 am
Location: Buckley, WA

Post by NGCnoproblem » Wed May 08, 2013 5:40 pm

do you have volt meter or test light? put a pic of your 12v source
Sorry for Party Rockin
Image

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Wed May 08, 2013 5:42 pm

I'm gonna try the grounds then I'll do the voltmeter stuff and post a pic
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
NGCnoproblem
2GN Member
Posts: 866
Joined: Wed May 09, 2012 1:32 am
Location: Buckley, WA

Post by NGCnoproblem » Wed May 08, 2013 5:51 pm

i have all my grounds shared on a terminal strip with no issues
Sorry for Party Rockin
Image

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Wed May 08, 2013 10:08 pm

K well now I have power but now I got this my tps is definitely not supposed to be that high!!

Image
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
XxWhiteNeonxX
2GN Member
Posts: 2110
Joined: Sat May 15, 2010 6:23 pm
Location: Pittsburgh, PA

Post by XxWhiteNeonxX » Wed May 08, 2013 11:29 pm

fattycrack wrote:K well now I have power but now I got this my tps is definitely not supposed to be that high!!

Image

did you calibrate your tps?
Image
Haganracing wrote: Love you Cody, even if you fail in life <3
Leighvi424 wrote:omg cody i think u gave me a woodie :P
2004 dodge neon-300whp and counting

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Wed May 08, 2013 11:44 pm

Yeah the percentage keeps creeping up no matter what I do. Even when I set it manually
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

User avatar
XxWhiteNeonxX
2GN Member
Posts: 2110
Joined: Sat May 15, 2010 6:23 pm
Location: Pittsburgh, PA

Post by XxWhiteNeonxX » Thu May 09, 2013 7:28 am

fattycrack wrote:Yeah the percentage keeps creeping up no matter what I do. Even when I set it manually
are you sure you have ms tps wire tapped into the correct wire for the tps?

have another tps to try?
Image
Haganracing wrote: Love you Cody, even if you fail in life <3
Leighvi424 wrote:omg cody i think u gave me a woodie :P
2004 dodge neon-300whp and counting

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Thu May 09, 2013 9:28 am

I used the orange signal wire.and I do not have another one.
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

fattycrack
2GN Member
Posts: 462
Joined: Sun Aug 30, 2009 3:41 pm
Location: so. milwaukee, wisconsin

Post by fattycrack » Thu May 09, 2013 7:52 pm

this whole ms thing is making me feel really dumb lol i cant seem to figure any of it out. i know theres a site that has a bunch of base maps but idk which one i should use. i have an ms2 if that helps.
5 speed blaze red 03 sxt, boosted.

Post Reply

Return to “Progress/Project Log”